info@heywonen.nl / 06-2040 34 98

Hey Wonen op de Heijplaat, Rotterdam

Houdt de woonlasten binnen de perken

De woonlasten bestaan uit 3 onderdelen:

– grond- en bouwkosten Casco

– energiekosten

– indeling en inrichting

GROND EN BOUWKOSTEN CASCO

De bouwkosten van het Casco staan bij Maskerade HeyWonen vast. Het Casco van een HeyWonen appartement (“loft”) bestaat daarbij uit een goed geïsoleerde woonruimte met een toilet. De woningen zijn bereikbaar via een centraal trappenhuis, een gezamenlijke entree. Er zijn voorzieningen getroffen voor een mogelijke lift. Verder is er een gezamenlijke fietsenberging op de begane grond. Iedere woning heeft een buitenruimte van tenminste 8 m2. Voor de grondkosten is een afspraak gemaakt met de eigenaar.

DE ENERGIEKOSTEN

De lofts zijn goed geïsoleerd en hebben een gezond binnenklimaat beide staan garant voor een laag energiegebruik. De installaties zijn opgenomen in een aparte, van buitenaf bereikbare, ruimte. Het installatiebedrijf is eigenaar en exploiteert de installatie op basis van het energie neutrale woonconcept. Dit houdt in dat bewoners een vaste maandelijkse rekening krijgen. Dit is voor de huur van de benodigde opwek- (bv zonnepanelen) – en afgifte (cv en ventilatie) apparatuur en het totale verbruik van elektra. Voorlopig wordt uitgegaan van een vaste maandelijkse rekening (abonnement) van ongeveer € 150,-.

DE INDELING EN AFBOUW

De lofts worden Casco opgeleverd met een volledig afgewerkte toiletruimte en aansluitingen voor water, elektra, ventilatie, verwarming en riolering. De indeling zoals de plaats van de badkamer, keuken, woon- en slaapkamers worden door de bewoners zelf bepaald. Hiervoor heeft HeyWonen een aantal afbouw pakketten ontwikkeld. In goed overleg kunnen ook de bewoners zelf hun woning afbouwen.

WOONLASTEN BINNEN DE PERKEN

De kosten worden door de bewoners zelf mede bepaald.

WOONLASTENBOLLEN

 

vaste kosten

  • De kosten voor de grond en het gebouw worden omgeslagen in een vast bedrag per m2 netto woonoppervlak. Dit bedrag vormt de basis voor het vaststellen van de huur cq koop van het Casco.
  • De kosten voor verwarming, ventilatie, warm water en elektra worden op basis van een bundel omgezet in een vast bedrag per maand.

variabele kosten

  • De kosten voor de indeling en inrichting. Afhankelijk van de financiële mogelijkheden wordt de verdere indeling en inrichting bepaald aan de hand van geprijsde keuzepakketten of eigen inbreng of een combi daarvan.