Inspiratie nodig voor het kerstdiner?

Categorieën Blog

De feestdagen staan weer voor de deur en bij sommige mensen beginnen de kriebels nu alweer te komen. Wat gaan we dit jaar op tafel zetten? Wie zullen we allemaal uitnodigen? Ik moet zeggen, ik ben ook helemaal gek op deze heerlijke tijd van het jaar. Gezellig met vrienden en familie aan een grote lange tafel dineren, ik hou ervan! Het probleem is alleen dat ik niet echt een keukenprinses ben en dus een hoop stress krijg bij het idee dat ik voor zo’n grote groep moet koken. Daarom besloot ik vorig jaar om een buffet te bestellen. Ik moet zeggen; ik vind het echt ideaal en kan het iedereen aanraden! Je hebt stress om in de veel te volle supermarkten jouw boodschappen te halen en als je servies bij het buffet

besteld heb je zelfs geen afwas! Ik heb namelijk de afwasservice erbij genomen en daardoor mocht ik de borden vies mee teruggeven. Maar wat moet je nou bestellen en wat zijn handige tips rondom zo buffet? Ik geef je graag mijn tips!

Soorten buffetten

Er zijn verschillende buffetten die je kunt bestellen en dat is natuurlijk afhankelijk van wat jij en jouw gasten lekker vinden. Ik koos bijvoorbeeld voor een stamppottenbuffet met een bal gehakt, omdat mijn gezelschap dol is op een Hollandse pot. Uiteraard had ik daarnaast ook nog wel wat luxere hapjes, maar de stamppotten vielen zo in de smaak, dat ik het voor aankomend jaar weer ga doen. Maar je kunt het natuurlijk ook wat uitgebreider doen met een Indisch buffet.

Een buffet opwarmen

Mijn buffet werd ‘s middags al geleverd, omdat de leverancier topdrukte had tijdens deze hectische dagen. Het was voor mij dus belangrijk dat ik de stamppotten zelf ging opwarmen. Maar ik denk dat ik zo’n 20 kilo stamppot had in totaal, dus gewoon in de pan opwarmen is natuurlijk niet te doen met zo’n grote hoeveelheid. Gelukkig kon ik de stamppotten warm maken en warm houden in een chafing dish. Dit is eigenlijk een soort warmhoudbak die gevuld wordt met heet water om vervolgens de inzetbak waar het eten in zit warm te maken. Door middel van brandpasta die je onder de chafing dish plaatst kun je het hete water heet houden, waardoor de inzetbak van onder verwarmd wordt. Zo’n brandpasta brandt ongeveer 3,5 uur dus je moet er wel rekening mee houden dat je een nieuwe aanzet als de pasta opgebrand is maar je nog niet uitgegeten bent. Vergeet ook niet om af en toe even te roeren en scheppen, zodat de onderkant niet aankoekt. Laat het buffet ongeveer 2 uur opwarmen voordat je er lekker aan kunt knibbelen.

Wat eet jij?

Persoonlijk ben ik dus echt fan om lekker een buffet te bestellen tijdens de feestdagen. Zeker omdat de dagen ervoor altijd heel erg hectisch zijn op mijn werk en ik eigenlijk geen tijd en puf heb om uitgebreid in de keuken te staan. Wat eet jij deze feestdagen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *