De geschiedenis van de martini en de perfecte cocktailglazen

Categorieën Blog

Iedereen kent de pornstar martini en de espresso martini wel. Echter weten maar weinig mensen van de oorsprong van de welbekende martini cocktails. Waar komen de martini’s eigenlijk vandaan? Hoelang bestaat dit drankje eigenlijk al? En kun je iedere ‘martini’ wel een échte martini noemen? Om daarachter te komen, raad ik je zeker aan om verder te lezen over deze cocktailglazen!

Geschiedenis van Martini

Waar komen de martini en haar martini glazen dan vandaan? De Martini valt onder de noemer ‘gedistilleerde dranken’ en is een klassieke cocktail. In 1863 werd Martini & Rossi opgericht door Alessandro Martini, Teofilo Sola en Luigi Rossi. Dit is een bedrijf dat veel verschillende fasen heeft doorgemaakt. Na verschillende overnames is Martini aan het einde van de 20e eeuw overgenomen door Bacardi. Die naam zal je vast wel bekend voor komen. De martini wordt dus al decennialang gemaakt. Het originele recept van een martini bestaat uit gin en droge witte vermout. De originele martini’s hebben dus beide ingrediënten in hun formule. Toch is de naam martini helemaal niet zo zwart/wit, gelet op de verschillende martini’s op de markt.

Is iedere ‘martini’ dan wel écht een martini?

Wellicht vraag je je nu af of iedere cocktail waar ‘martini’ achter wordt gezet wel echt een officiële martini is. De espresso martini bestaat namelijk uit hele andere ingrediënten dan gin en droge witte vermout. Hetzelfde geldt voor de Lychee Martini. Het is ook niet alsof een van de twee ingrediënten er niet in zit: zowel gin als witte vermout zijn niet opgenomen in de formule van deze twee drankjes. Gek toch? Gelukkig is daar een verklaring voor. Het is namelijk zo dat in de jaren 80 allerlei fruitige short drinkcocktails populair werden. Vaak zat er wodka in deze cocktails. Vanwege het feit dat deze drankjes vaak in een martiniglas werden opgediend, is ervoor gekozen om deze drankjes ook een martini te noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *