De voordelen van vlonders voor jouw tuin

Categorieën Blog

Ben je op zoek naar manieren om jouw tuin op te knappen? Het toevoegen van vlonders kan een geweldige oplossing zijn. Het is niet alleen een aantrekkelijke toevoeging aan jouw buitenruimte, maar het heeft ook praktische toepassingen en kan een aantal voordelen bieden. Laten we eens kijken waarom de aanleg van vlonders in jouw tuin het overwegen waard is.

Veelzijdigheid

Vlonders zijn ongelooflijk veelzijdig en kunnen op veel verschillende manieren worden gebruikt. Het kan worden gebruikt als zit- of eethoek, ideaal om buiten te eten met familie en vrienden. Het kan ook een prachtig pad in de tuin creëren, dat een veilig loopoppervlak biedt dat bij nat weer geen modderige schoenen oplevert. Je kunt het zelfs gebruiken als een platform voor het installeren van hot tubs of zwembaden of zelfs als een ‘zwevend’ terras, gescheiden van de rest van de tuin.

Comfort en duurzaamheid

Vlonderplanken zijn een geweldig alternatief voor straatstenen en andere traditionele opties vanwege het comfort onder de voeten. Vlonderplanken zijn meestal gemaakt van zacht hout of hardhout, waardoor ze veel comfortabeler zijn dan beton, steen of baksteen wanneer je er met blote voeten op loopt. Vlonderplanken van zachthout worden vaak behandeld met conserveringsmiddelen die de planken helpen beschermen tegen rot en bederf als gevolg van vocht en vochtigheid. Hardhout bevat natuurlijke oliën die ervoor zorgen dat de planken beter bestand zijn tegen waterschade en rot dan vlonders van zachthout. Beide soorten terrasplanken zijn uiterst duurzaam en vergen minimaal onderhoud. Ze gaan langer mee dan alle andere soorten materiaal als ze goed worden onderhouden.

Ontwerpopties

Als het op ontwerpopties aankomt, word je echt verwend met vlonderplanken. Je kunt kiezen uit veel verschillende kleuren, afhankelijk van of je gebeitst hout of met verf behandelde planken wil. Er zijn ook verschillende patronen beschikbaar, zoals horizontale, verticale of diagonale plank ontwerpen die het algemene uiterlijk van jouw terras ingrijpend veranderen. Als je creatief bent aangelegd, kun je zelfs proberen planken in verschillende kleuren te combineren om interessante patronen te creëren. Met zoveel ontwerpmogelijkheden is het gemakkelijk om jouw terras aan te passen aan jouw persoonlijke voorkeur of zelfs om af en toe iets anders te doen.

Bron: tuinhoutcentrale.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *