Deze woonkamer planten zijn de trend van het moment:

Categorieën Blog

Al heel lang zijn woonkamer planten niet meer uit het interieur van vele Nederlanders weg te denken. Ze zijn stijlvol en kunnen een bepaalde ruimte in je woning, zoals in de woning. Heel veel meer sfeer geven, daarnaast brengen kamerplanten, ook een aantal voordelen met zich mee. Welke zijn dit precies? En waar moet je rekening mee houden? En welke planten zijn nu echt helemaal in het op het moment?

In ons artikel gaan wij je daar antwoorden op proberen te geven.

Hieronder lees je er meer over:

De beste woonkamer planten trends op het moment

Op het moment zijn woonkamer planten met een motief op het blad helemaal in. Hoe alternatiever, des te beter zullen vele woningstylisten in koor roepen. Hierbij moet je denken aan: de mooie wit gestreepte bladeren van de Calathea. Daarnaast zien we in vele woonkamers, ook steeds grotere kamerplanten terug. Deze planten kunnen namelijk uitgroeien tot een ware blikvanger in jouw huis. En het geeft ontzettend veel sfeer aan een ruimte, dus kies eens voor de Dracaena.

Verder kiezen veel studenten, die hun studentenkamer wat meer fleur willen geven. Voor heuse hangplanten dit geeft een fijne retrolook aan de ruimte, waardoor je toch groen in een kamer kunt creëren. Je kunt ze gemakkelijk aan het plafond hangen, aan een balk, of misschien wel aan de trap.

Een andere trend, die we momenteel veel voorbij zien komen, is de keuze voor droogbloemen. Het is namelijk duurzame keuze en dat vinden mensen over het algemeen een prettige ontwikkeling. En het verduurzamen zal de komende jaren steeds meer plaatsvinden. En dit geldt hetzelfde voor het inzetten van luchtzuiverende planten met steeds hogere temperaturen, waardoor het benauwder wordt in woningen. Kiezen mensen voor zogeheten luchtzuiverende woonkamer planten en dit ook nog eens goed voor allergieën.

De voordelen van woonkamer planten

Het hebben van woonkamer planten brengt zeker een aantal voordelen met zich mee. En dat is nou net hetgeen waar wij je nu meer over gaan vertellen. Allereest, hebben kamerplanten een zuiverende werking, aangezien ze luchtvochtigheid verhogen in de woning. En daardoor heb je ook een mindere grote kans op bijvoorbeeld: een verstopte neus, omdat stofdeeltjes hierdoor sterk zullen afnemen.

Ook hebben planten een stress verlagende werking, aangezien de kleur groen over het algemeen een rustige emotie opwekt bij de meeste mensen. Daarnaast hebben mensen, die zich in een groente bevinden een minder hogere bloeddruk, zijn ze meer ontspannen en bovendien vrolijker. Wil je je planten nou helemaal vrolijk maken, dan kun je ervoor kiezen om ze te versieren met planten diertjes. Heb je altijd al een luiaard in je plant gehad? Dan kun je dit prima met deze soorten dieren voor elkaar krijgen.

Verder zorgen planten in je huis ervoor, dat je minder last hebt van allergieën, omdat zoals eerder al werd aangegeven: de lucht meer wordt gezuiverd.

Tenslotte zijn niet alleen planten goed voor je in woonkamer, zo kun je ze ook prima voor kantoren gebruiken om de boel net-iets meer sfeer te geven. En wist je dat? Woonkamer planten, ook een verhoogde concentratie opleveren?

Wij kunnen daarom eigenlijk redenen verzinnen waarom je niet voor planten zou willen gaan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *