Een gietvloer met betonlook als perfecte vloer

Categorieën Blog

Een gegoten vloer is een perfecte vloer die jouw huis een moderne uitstraling geeft. Zo een vloer is stoer, modern en helemaal van deze tijd. Een gietvloer betonlook wordt veel geplaatst in nieuwe of bestaande woningen. Giet vloeren zijn uniek omdat geen een vloer het zelfde is gegoten. Reliëf en uitstraling verschillen dus bij elke vloer. De gietvloer betonlook wordt op een speciale manier gegoten. Vaak worden twee kleuren door elkaar gemixt om de juiste tint te creëren. Om de vloer helemaal strak te krijgen wordt deze nog afgewerkt en gepolijst omdat de vloer na het gieten nog te ruw is. Een gegoten vloer is dus een goede basis voor een modern, strak en minimalistisch interieur. Er zijn diverse materialen mogelijk. Kunststof wordt vaak gebruikt. Dit materiaal heeft een lange levensduur en is makkelijk schoon te houden. Onder een gegoten vloer kan ook vloerverwarming worden ingebouwd wat helemaal prettig is.

Kleuren en onderhoud

Naast een gewone grijze beton vloer zijn voor wat meer leven en dynamiek verschillende kleurencombinaties mogelijk. RAL en NCS kleuren kunnen worden gecombineerd. Voordat u besluit welke kleur u wilt nemen kunt u gebruik maken van staaltjes om de kleur te bepalen. Een lichte en wat donkerdere kleur zorgen onder andere voor een dynamisch effect in de vloer door reliëf. Naast betonkleuren kan een gegoten vloer ook helemaal blauw, roze, zwart of wit zijn voor een egaal strak uiterlijk. Een gegoten vloer is vrijwel onderhoudsarm. De vloeren zijn goed met bezem en met vochtige dweil schoon te maken. Vuiltjes zijn op een lichte vloer uiteraard veel meer zichtbaar dan op een donkere gegoten vloer. Betonvloeren komen vaak voor bij een robuust industrieel interieur en zijn zo egaal en vlak dat meubelstukken ook zeer stabiel en waterpas staan. De gietvloer is dus een stukje luxe en gemak.

Hoe een gegoten vloer gelegd wordt

Het is erg lastig om de vloer zelf te leggen. Het beste resultaat bereik je met een professioneel gespecialiseerd bedrijf in gegoten vloeren. De ondergrond waarop de vloer komt te liggen moet ten eerste helemaal stabiel zijn. De ondervloer moet compleet geschuurd worden zodat deze spiegelglad is om een mooie afgewerkte gladde vloer te laten leggen. Nadat dit is gedaan wordt er een primerlaag aangelegd zodat een gietvloer betonlook goed aan de ondervloer hecht. Indien de ondergrond nog niet vlak genoeg is, wordt er een egalisatielaag aangebracht. Deze werkt onregelmatigheden in de ondervloer weg. Met een waterpas wordt gecontroleerd of de vloer helemaal vlak is. Als alles op orde is wordt de vloer gegoten. Tot slot wordt er een toplaag aangelegd zoals antislip om de vloer bruikbaar te maken. De vloer heeft een bepaalde droogtijd. In deze tijd mag er niet op worden gestaan of gelopen.

Bron: https://gietvloer-wand.nl/betonlook-gietvloer/

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *