Glas in woningen – De woontrend van de laatste jaren

Categorieën Blog

Het gebruiken van glas in woningen heeft de laatste jaren steeds meer aan populariteit gewonnen. Zo kun je kiezen voor glas dat op maat wordt gemaakt voor in de woonkamer, tot aan een glazen deur voor de douchecabine in de badkamer. Het gebruik van glas zorgt voor een moderne en strakke look, waardoor je woning weer een frisse uitstraling krijgt. Ben je nog op zoek naar inspiratie? In dit artikel geven we een aantal suggesties.

Glazen deuren

Een erg populaire trend is momenteel de glazen deur met een zwarte, metalen omlijsting. Deze deuren zorgen ervoor dat de ruimte wordt ingedeeld in verschillende delen, zonder dat het kleiner oogt. Je blijft dus de ruimtelijke look houden. Daarnaast is een deur met zwarte omlijsting erg veelzijdig en kun je er veel verschillende kanten mee op. Genoeg reden om er in te investeren dus! Je kunt kijken naar de standaardmodellen, maar je kunt uiteraard ook kiezen voor glas op maat.

Kies voor meubels met glas

Wanneer je niet gelijk het hele huis wilt verbouwen, maar wel glaselementen in je huis wilt verwerken, zijn meubels een goede tussenoplossing. Kies bijvoorbeeld voor een glazen tafelblad. Het voordeel is dat je hiermee veel kunt variëren en voor de tafelpoten kunt kiezen tussen hout, kunststof of een ander materiaal dat je aanspreekt. Ook voor de kleinere meubels zijn er genoeg mogelijkheden voor glas, zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een salontafel of een moderne vitrinekast.

De voordelen van glas in je woning

Het gebruiken van glas in je woning heeft verschillende voordelen. Zo is glas gemakkelijk in gebruik te nemen en kan het glas dat voor deuren en meubilair wordt gebruikt ook wel tegen een stootje. Daarnaast wekt glas de indruk van een grote, open ruimte, wat het zeker geschikt maakt voor kleine woningen. Een ander voordeel is dat glas lang mooi blijft en dat het dus een goede investering is voor je inrichting met het oog op de lange termijn. Als laatste heeft glas weinig onderhoud nodig, omdat het enkel af en toe schoon gemaakt hoeft te worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *