Grootste woningtrends van 2023

Categorieën Blog

Wat voor woningen zijn populair in 2023

Woningtrends blijven altijd veranderen, de soort woningen, de buitenkant, de binnenkant maar ook trends in tuinen en kelders blijven ontwikkelen. Lees in dit artikel welke trends de afgelopen jaren voorop liepen en wat in 2023 gewild is.

Trends van de afgelopen jaren

De afgelopen jaren zijn er een aantal duidelijke trends op de woningmarkt. Een hiervan is de populariteit van appartementen. Vooral in het duurdere segment. Vroeger was het zo dat mensen die meer te besteden hadden graag in een grotere woning leefden. De laatste jaren is het ook steeds aantrekkelijker voor deze mensen om in een appartement te wonen. Met name appartementen midden in de stad, zo ben je lekker dichtbij het drukke leven. Daarnaast is een appartement een stuk minder onderhoud dan een huis, een betegelde balkon is zat om lekker buiten van de zon te genieten, een grote tuin is voor veel mensen alleen maar extra werk. De huizen die in de smaak vallen zijn vooral jaren 30 huizen. Huizen die in de jaren 30 zijn gebouwd worden veel opgeknapt, vooral dingen als isolatie zijn dan nodig, maar ook nieuwbouw huizen hebben vaak een jaren 30 geïnspireerd design. Wat herkenbaar aan deze huizen is, zijn erkers, een mooi handgesneden houten trappenhuis en glas in lood. Ook hebben de woningen vaak een spits dak.

Grootste woning trend voor 2023

De populairste woningen van 2023 zijn duurzame nieuwbouwwoningen. 51% van kopers zijn op zoek naar een duurzame nieuwbouwwoning. Dit heeft meerdere redenen. Natuurlijk vergen nieuwbouwwoningen minder onderhoud, ze staan pas net dus als het goed is hebben ze geen tot weinig beschadigingen en gebreken. Daarnaast is ondertussen iedereen meer bewust van het verslechterende klimaat en dit heeft een dubbele werking. Enerzijds willen mensen hun steentje bijdragen door zelf zo duurzaam mogelijk te leven, daar helpt een duurzame woning enorm bij. Anderzijds wordt de overheid hier ook steeds strenger op dus kan je beter goed voorbereid zijn. Als je nu energielabel A hebt dan hoef je je daar de aankomende jaren geen zorgen over te maken. Zit jij wat lager dan kan het zomaar zijn dat je ineens heel snel je woning duurzamer moet gaan maken. Een energielabel is in de meeste gevallen verplicht, heb jij er nog geen? Vraag een energielabel aan bij Homekeur. Dan weet je ook meteen wat er moet gebeuren om de woning een beter label te geven.

Interieurtrends

Een grote trend in 2023 is kwaliteit. Tijdens de corona pandemie hebben mensen veel meer tijd binnen doorgebracht. Zo zijn veel mensen er toch achter gekomen dat hun interieur leuker, fijner, mooier en beter kan. Zodoende is er meer interesse in duurder en kwalitatief interieur. Er wordt ook meer aandacht besteed aan de kleuren van de muren en het plafond. Een witte muur is nu al snel saai, helemaal mee eens! Er zijn een aantal stijlen heel populair. Als je geïnteresseerd bent kan je eens opzoeken hoe het er allemaal uit ziet. Hier is de lijst:

Scandinavisch, minimalistisch modern, bohemian, maritiem en art deco.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *