Het verschil tussen een boxspring en een waterbed

Categorieƫn Blog

Bij het kiezen van een nieuw bed heb je verschillende opties, waaronder een boxspring, hoog laag bed, of bijvoorbeeld een waterbed. Maar wat zijn nu precies de verschillen tusseneen waterbed en boxspring? In dit artikel bespreken we de belangrijkste verschillen tussen een boxspring en een waterbed, zodat jij de juiste keuze kunt maken.

Comfort

Een boxspring op maat is een bed met een verend matras dat op een onderstel van houten of metalen veren rust. Een waterbed daarentegen is gevuld met water en biedt hierdoor een geheel ander ligcomfort. Bij een waterbed zorgt het water voor een gelijkmatige ondersteuning van het lichaam, terwijl bij een boxspring de veren voor de ondersteuning zorgen. Afhankelijk van jouw voorkeur kan het ene bed comfortabeler zijn dan het andere.

Onderhoud

Een waterbed heeft regelmatig onderhoud nodig. Het water moet bijvoorbeeld af en toe ververst worden en de verwarming moet goed werken om de juiste temperatuur te behouden. Een boxspring daarentegen heeft geen specifiek onderhoud nodig. Het matras kan worden gedraaid om slijtage te voorkomen, maar verder is er weinig onderhoud nodig.

Bewegingsvrijheid

Een waterbed biedt over het algemeen minder bewegingsvrijheid dan een boxspring. Het water zorgt voor een zekere weerstand waardoor het moeilijker kan zijn om te draaien of van houding te veranderen. Een boxspring daarentegen biedt meer bewegingsvrijheid, doordat het matras meebeweegt met jouw bewegingen.

Kosten

Een waterbed is over het algemeen duurder dan een boxspring. De aanschafprijs van een waterbed is hoger, en daarnaast zijn er de kosten voor het onderhoud en de energierekening van de verwarming. Bij een boxspring heb je deze kosten niet, waardoor het over het algemeen een goedkopere optie is.

Gewicht

Een waterbed is een stuk zwaarder dan een boxspring. Het gewicht van een waterbed wordt voornamelijk bepaald door de hoeveelheid water in het bed, terwijl een boxspring voornamelijk uit veren en een matras bestaat. Hierdoor kan een waterbed lastiger te verplaatsen zijn dan een boxspring.

Kortom, een boxspring op maat en een waterbed hebben beide hun eigen specifieke eigenschappen en voordelen. Bij een waterbed heb je bijvoorbeeld een ander ligcomfort en meer onderhoud, terwijl een boxspring meer bewegingsvrijheid biedt en goedkoper is in aanschaf en onderhoud. Het is daarom belangrijk om goed te kijken naar jouw persoonlijke voorkeuren en behoeften, voordat je een keuze maakt tussen een boxspring en een waterbed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *