Klaar voor de apocalypse met Techwear

Categorieën Blog

De afgelopen paar jaren hebben ons als samenleving geleerd dat we overal op voorbereid moeten zijn en techwear merken als Parajumpers kunnen ons daarbij goed helpen. Al jaren bestaan er series die het verhaal vertellen van apocalypse achtige situaties. De televisieseries beelden diverse gebeurtenissen af, zoals bijvoorbeeld een nucleaire oorlog, een ongeneesbaar virus of schimmel dat een gastheer volledig overneemt en zo anderen besmet of de ver ontwikkelde gevolgen van klimaatverandering. De gebeurtenissen hebben vaak apocalyptische gevolgen waarbij overleven een hele uitdaging wordt. Tot 2020 leken zulke gebeurtenissen misschien een ver van je bed show. Toch belandden we ineens in een globale pandemie en kwam zo een situatie ineens heel dichtbij.

Wat is techwear eigenlijk?

Het kan zomaar zijn dat je nog nooit van techwear hebt gehoord en dat je jezelf nu de vraag stelt: wat is techwear eigenlijk? Tech is een afgekorte, gestileerde woord voor technische kleding. Het is vaak modebewuste urban kleding dat hoogwaardige stoffen en technische details gebruikt om een ​​product te creëren dat bestand is tegen de elementen. Techwear is vaak wind, kou en regen bestendig met veel zakken en andere handige elementen bedoeld voor utilitaire doeleinden. Het is hele praktische kleding dat vaak op verschillende manieren te dragen en te gebruiken is. Waar zulke kleding vroeger vaak een wat stoffig imago has, wordt techwear sinds een paar jaar steeds modebewuster.

Wees op alles voorbereid

Doordat steeds meer merken, zoals bijvoorbeeld CP Company, techwear creëren dat ook nog eens hartstikke fashionable is, is het helemaal niet zo gek om dit als everyday wear te dragen. Sterker nog, het is de afgelopen jaren zo in populariteit toegenomen dat je techwear en op techwear geïnspireerde fashion niet meer kunt wegdenken uit het straatbeeld, juist vooral in urban omgevingen. Dit zou je misschien in de eerste instantie niet verwachten, maar wegens de invloed van een paar bekende techwear merken in populaire subculturen, zoals de Nederlandse rapscene, is de populariteit van dergelijke kleding toegenomen. Het voordeel hiervan is dat je met de mode mee kunt gaan en tegelijkertijd op iedere situatie bent voorbereid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *