Met deze horren heb je geen last meer van ongedierte in huis

Categorieën Blog

Het is altijd belangrijk om je huis goed te ventileren. In de zomer zijn de meesten zeer gewillig om een raampje open te zetten, vooral op de warme dagen, maar dit brengt ook uitdagingen met zich mee. Voor je het weet moet je namelijk met een vliegenmepper op jacht om alle vliegen, muggen, wespen, spinnetjes en andere beetjes van kant te maken. Gelukkig kan het plaatsen van een hor je deze work-out besparen. Er zijn veel verschillende soorten horren, waardoor er voor ieder raam een passend product te vinden.

Verschillende soorten horren
Een hor is een soort gaas dat je voor de ramen plaatst, waardoor insecten en andere beestjes buiten blijven. Je kunt voor een speciaal type gaas gaan – poll-tex horrengaas – dat hooikoortsklachten kan verminderen, wanneer je binnen zit. Het houdt namelijk de pollen tegen. We bespreken hier vier verschillende soorten horren:

– De rolhor
– De inzethor
– De voorzethor
– De vaste hor

De rolhor
De rolhor is geschikt voor draairamen en dakramen. Dit is een fijn product voor degenen die geen zin hebben om hun hor in de winter weer op te moeten bergen. Deze kun je namelijk gerust laten hangen. Bovendien hoef je niet te boren voor het plaatsen van deze variant. Eventueel kun je een rolhor kiezen die ook te gebruiken is als binnenzonwering. Zo vang je twee vliegen in één klap!

De inzethor
De inzethor is te plaatsen voor een draaikiepraam. Het is makkelijk te plaatsen en je hebt er, zoals de naam al doet vermoeden, geen schroeven of spijkers voor nodig.

De voorzethor
De voorzethor is te gebruiken voor een dakraam, draairaam en schuifraam. Met behulp van het klemsysteem kun je het makkelijk in- en uitnemen. Bovendien kun je het zowel aan de binnen-als buitenkant plaatsen.

De vaste hor
De vaste hor is ideaal voor draairamen die naar binnen opengaan. De vaste hor kan namelijk jaar in, jaar uit buiten blijven hangen en beschermt je tegen beestjes en pollen (mits je voor poll-tex gaas gaat).

Hor voor de deur
Om je huis echt goed te beschermen tegen beestjes, wil je waarschijnlijk ook horren voor je deur hebben. Er zijn verschillende mogelijkheden waar je uit kunt kiezen. Je keuze zal in dit geval niet alleen afhangen van de deur zelf, maar ook van je wensen. Wil je het bijvoorbeeld kunnen passeren, ook wanneer je je handen vol hebt? Of vind je het juist belangrijk dat de hor een soort tweede deur is, zodat je je huisdieren binnen of juist buiten kunt houden? Als je ook binnenzonwering wenst voor je deur, kun je het beste voor een rolhordeur gaan.

Hor plaatsen
Sommige horren, zoals de inzethor, zijn zeer makkelijk te plaatsen zonder dat er gereedschap aan te pas komt. Moet er geboord worden en maak je je zorgen om het welzijn van je kozijnen en je nieuwe hor? Dan kun je het het beste laten plaatsen door een professional. Het is iets duurder, maar je bent wel verzekerd van een goed resultaat!

Bron: https://www.luxaflex.nl/

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *