Ons eerste huis in Enschede

Categorie├źn Blog

We huren al jaren een huurwoning, maar willen graag over naar een koopwoning. Een huurwoning wordt toch niet helemaal je plekje. In een koopwoning kun je alles zo inrichten zoals jij dat wilt. We hebben bijvoorbeeld een ontzettende hekel aan de badkamer. In een koopwoning kunnen we eindelijk een badkamer bouwen die bij ons past. Alleen we hadden geen idee waar we moesten beginnen.

Hypotheekadviseur

Mijn moeder raadde ons aan om aan te kloppen bij een hypotheekadviseur in Enschede. Zij hebben ons geholpen met het in kaart brengen van alle financi├źn en verzekeringen. Dit was nog een hele klus. Door de jaren heen hadden wij niet helemaal helder hoe dit allemaal zat. We hebben het erg prettig gevonden dat er iemand was die met ons meekeek. Zo kwamen we er ook achter dat we een stuk goedkoper uitkwamen door andere verzekeringen af te sluiten.

Nadat we inzicht hadden in al onze vaste lasten, konden we hypotheken met elkaar vergelijken. Hierna hadden we eindelijk duidelijk wat ons budget is.

Waarom een hypotheekadviseur

Je kunt hypotheek advies vragen bij je bank, alleen dan wordt er alleen gekeken naar de hypotheken die de bank aanbiedt. Een hypotheekadviseur kan meerdere hypotheek aanbieders met elkaar vergelijken. Doordat er meer keuze is, is de kans groter dat je de meest voordeligste hypotheek kunt krijgen. Daarnaast hebben ze veel ervaring met hypotheken. Je hebt dus altijd iemand voor je met veel kennis in huis. Wat ontzettend prettig is, vooral als dit het eerste huis is wat je gaat kopen.

Ons droomhuis

Nu we weten wat ons budget is kunnen we opzoek naar ons droomhuis. Dit wordt waarschijnlijk een hele uitdaging, maar wij zijn ontzettend enthousiast. We kregen ook nog een tip. Hypotheek adviseurs geven ook advies over het verduurzamen van je huis. Of je nu een huis gaat kopen of al een huis hebt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *