Van schuur naar comfortabel tuinhuis? Zo doe je dat!

Categorieƫn Blog

Het aanbod qua huizen is al jarenlang zeer schaars, dat wil echter niet zeggen dat mensen geen behoefte meer hebben aan extra ruimte en comfort. Er komen kinderen bij, mensen gaan thuiswerken of samenwonen. Allemaal redenen waarom een beetje extra ruimte welkom is. Maar met de nodige creativiteit en innovativiteit kun je wel mooie dingen bereiken. Van kleine tiny houses ombouwen tot kleine paleisjes, maar ook het gebruiken van een schuur en die ombouwen tot royaal tuinhuis is een goed idee. Nu is dit natuurlijk niet zomaar klaar, toch kost het wellicht minder tijd en geld dan je denkt. Hoe jij je tuinhuis creƫert in een handomdraai? Bijvoorbeeld met een mobiele airco zonder slang! Lees snel verder.

Van schuur tot tuinhuis

Misschien zag je het eerst nog niet helemaal, maar na een rondje googelen ga je er ongetwijfeld anders naar kijken; jouw oude tuinhuis is in een handomdraai een extra ruimte aan je huis. Allereerst is het goed om te kijken hoe de isolatie is. Vaak laat dit bij een tuinhuis nog wel wat te wensen over. Investeer hierin door een extra laag aan te brengen en gaten letterlijk dicht te maken. Dit zorgt ervoor dat de warmte in zomer beter blijft hangen, iets wat een must is om ook in de donkere dagen ervan te kunnen genieten. Kijk ook naar het glas en de isolering daarvan. Iets wat ook zeker het verschil kan maken.

Op temperatuur

Vervolgens is het goed om te kijken welke warmtebron je gaat gebruiken om de temperatuur op een goede hoogte te houden. Hier heb je echt geen centraal verwarmingssysteem voor nodig. Een mobiele airco die ook kan verwarmen is een perfecte optie. Deze zijn energiezuinig en dus duurzaam, maar leveren zowel wat extra warmte als koelte. Ideaal voor het hele jaar rond. Daarnaast is het fijne aan een mobiele airco dat ze overal zijn te gebruiken. Kijk ook eens naar de extra accessoires die je aan kunt schaffen, deze maken de airco echt multi-inzetbaar.

De look

En wanneer bovenstaande geregeld is, dan komt het allerleukste gedeelte en dat is de aankleding en styling. Omdat een tuinhuis een losstaande ruimte is van je huis, kun je hier helemaal los gaan. Ga lekker vintage, modern of juist japandi. Het is de ruimte om juist heerlijk creatief te worden en te kiezen wat jij echt leuk vindt. Ook de buitenkant een likje verf geven is aan te raden. Hier kun je een oude schuur al snel een behoorlijke boost mee geven.

Kortom, van een gym aan huis tot een buitenkantoor; een tuinhuis is voor alles geschikt. Investeer hier in en het resultaat is waanzinnig. Dit hoeven geen enorme bedragen te zijn. Met een paar kleine, slimme innovaties kun je al een prachtig resultaat bewerkstelligen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *