Wat heb je nodig wanneer je je huis gaat verkopen in Zwolle?

Categorieën Blog

Na een fijne tijd in je huis is het tijd voor de volgende stap. Je verkoopt je huis in Zwolle en koopt er een ander huis voor terug, in Zwolle of op een andere plek. Dit is echter niet makkelijk; er komt een hoop kijken bij het verkopen van je huis. Waar moet je allemaal op letten wanneer je je huis wilt gaan verkopen in Zwolle?

Stap voor stap je huis verkopen

Wil jij je huis verkopen in Zwolle? Het is als eerste belangrijk om de waarde van je woning te bepalen. Dit is belangrijk bij het verkopen, wanneer je je huis namelijk voor te veel te koop zet zullen minder mensen het willen kopen, maar zet je hem voor te weinig online, dan mis je al snel een hoop geld. Een waardebepaling kan je ook helpen om een indicatie te geven van hoeveel je zelf te besteden hebt. Je kan hiervoor een waarde rapport aanvragen, gezien de data in het kadaster niet altijd accuraat is, omdat dit jaarlijks bepaald wordt. Ook kan je kijken wat er voor soortgelijke huizen gevraagd wordt voor een ruwe indicatie van de prijs. Als je een makelaar aanneemt, wordt het meeste hiervan voor je gedaan.

Adverteren

Nadat de waarde van de woning is bepaald, is het tijd om je woning op Funda te zetten. Dit is helaas niet mogelijk zonder makelaar, maar er zijn wel alternatieven als je dit zonder makelaar wilt doen in Zwolle. Bepaalde advertentiesites bieden tegen betaling aan jouw advertentie te plaatsen op hun site, zodat je toch bekijks kan krijgen via het internet. Dit kan in Zwolle ook via marktplaats of sociale media zoals Facebook. Vaak zal dit in het geval van een huis tegen een kleine betaling gaan. Je zult in dit geval wel zelf foto’s aan moeten leveren, dus is het verstandig je in te lezen in het maken van duidelijke, goede foto’s zodat jouw huis goed uit de verf komt. Het maakt veel uit hoe je huis hierin overkomt, dus dit is erg belangrijk.

Bezichtigingen organiseren

Wanneer er bekijks is bij je huis kun je bezichtigingen op gaan zetten. Zonder makelaar zul je deze zelf moeten begeleiden, bereid je dus goed voor door ervoor te zorgen dat je zoveel mogelijk over je huis weet, er kunnen namelijk erg kritische vragen worden gesteld, zeker als de mensen die komen bezichtigen een aankoopmakelaar bij zich hebben. Deze weet waar hij op moet letten bij de koop van een huis en zal gerichte vragen stellen. Als je je huis echter van binnen en buiten kent en goed voorbereid bent, zal dit geen probleem hoeven zijn, dus het inlezen hierin kan je veel helpen wanneer mensen komen bezichtigen bij jouw huis in Zwolle.

Als je kopers hebt, kun je de koopakte opstellen met hierin de gemaakte afspraken, de verkoopprijs en wat er bijvoorbeeld wordt meegenomen met de koop, zoals vloeren of gordijnen. Deze moet worden ondertekend en naar de notaris worden gebracht. Deze finaliseert de zaken rond de verkoop en maakt deze rond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *