Het leggen van een houten vloer: Stap voor stap

Categorie├źn Blog

Bent je van plan om een renovatie in jouw huis te beginnen en vraagt je zich af hoe je een houten vloer moet installeren? Maak je geen zorgen, in deze post leren we je stap voor stap hoe je vloer te leggen zonder vuil en op een gemakkelijke en snelle manier. Kijk eens aan!

1. Controleer de ondervloer op onregelmatigheden
Alvorens met het leggen van de vloer te beginnen is het noodzakelijk om te controleren of de ondervloer vuil of onregelmatig is, dus veeg de vloer ruim van tevoren af, maar was niet en met behulp van een liniaal is het mogelijk om te zien of de ondervloer onregelmatig is.

Als de vloer uitsteeksels heeft die groter zijn dan 3 mm, moeten ze worden verwijderd, maar als de vloer scheuren heeft die groter zijn dan 3 mm, moeten ze worden gerepareerd met mortel, want voor het leggen van de vloer moet de ondervloer zeer schoon en droog zijn.

2. Waarom de deken op de ondervloer leggen?
De deken dient als een vochtscherm dat van de ondervloer kan komen. Het moet in de tegenovergestelde richting van de vloer worden geïnstalleerd, zodat er 1 cm restjes op de muren blijven staan.

Installeer de deken op de ondervloer om te voorkomen dat er vocht in de laminaatvloer terechtkomt.

3. Het leggen van een houten vloer
Zet eerst 15 mm afstandhouders op de wanden, omdat het nodig is om een krimp- en uitbreidingsruimte tussen de wand en de vloer te hebben. Bij het leggen van laminaatvloeren moet de lijm aan de montagezijde worden aangebracht, in een hoeveelheid die na het leggen op het oppervlak rust, zodat de lijm een afdichting op de vloer maakt.

Dit voorkomt de infiltratie van vloeistoffen die de vloer zouden kunnen beschadigen. Maar zorg ervoor dat je de overtollige lijm snel daarna met een vochtige doek verwijdert, want als de lijm droogt, is deze veel moeilijker te verwijderen en kan de vloer een onregelmatige afwerking hebben.

De borden moeten afwisselend worden geplaatst, bijvoorbeeld: de tweede rij is anders dan de eerste, maar is gelijk aan de vierde, terwijl de derde rij gelijk is aan de eerste, maar anders dan de tweede, enzovoort.

4. Hoe de kant-en-klare houten vloer te installeren
De kant-en-klare houten vloer in Tilburg is een veel snellere, praktische en schone optie, aangezien het niet nodig is om lijm te gebruiken tijdens de installatie. En je vraagt je misschien af: hoe leg je de vloer klaar? Eenvoudig, de planken passen in elkaar, zodat er geen extra materiaal nodig is.

Het onderhoud van de afgewerkte houten vloer is ook veel gemakkelijker, want als een van de houten onderdelen moet worden vervangen of gerepareerd, hoeft je alleen maar de planken in de rij te verwijderen, zodat deze kan worden verwijderd of gerepareerd. Om deze redenen is de kant-en-klare houten vloer zeer geschikt voor kleine omgevingen zoals bijvoorbeeld appartementen, omdat tijdens de installatie de gekozen omgeving niet volledig onbruikbaar hoeft te zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *