Laminaat in hoogglans is een prachtige vloerbedekking

Categorieƫn Blog

Laminaat is verkrijgbaar in allerlei verschillende uitvoeringen, en van bekende en minder bekende merken. Een bijzondere uitvoering ervan is die in hoogglans. De hoogglans uitvoering geeft een extra bijzonder effect aan de uitstraling, en dat betekent nog meer dat er een sfeer gerealiseerd kan worden die aansluit bij het interieur. Dit artikel gaat over belangrijke eigenschappen en mogelijke dessins van hoogglans laminaat.

Dessin in hoogglans

Hoogglans laminaat is verkrijgbaar in verschillende dessins of decors. De meest voorkomende decors zijn nog altijd de verschillende houtsoorten. De houtsoorten die worden nagebootst bij de hoogglans variant zijn vooral eiken en esdoorn, maar ook kersen. Naast de houtsoorten is er de laatste tijd een andere trend waar te nemen op het gebied van hoogglans laminaat, en dat is een decor van steensoorten. Een specifiek voorbeeld van deze vorm is de uitvoering met een perfecte marmerlook als decor. Een dergelijk decor geeft natuurlijk een zeer exclusieve uitstraling, zoals dat van marmer bekend is.

Elesgo hoogglans uitvoeringen

Een van de merken die ook verschillende series aanbiedt in hoogglans uitvoering, is Elesgo. Binnen de uitgebreide collectie neemt de serie hoogglans met toepassing van SuperGloss een belangrijke plaats in. SuperGloss is namelijk een van de nieuwe en verbeterde toepassingen voor laminaatvloeren. Door deze toepassing kan er een unieke hoogglans gecreƫerd worden, en is er ook nog eens sprake van krasvastheid. De vloeren waarop SuperGloss van toepassing is en die voorzien zijn van een hoogglans effect, zijn zowel met een decor van houtsoorten te verkrijgen als met een decor in steensoorten.

Eigenschappen Elesgo met hoogglans

De eigenschappen van hoogglans laminaat van Elesgo zijn onder meer bepalend voor de uitstraling, en daarnaast ook voor de gebruiksvriendelijkheid van het product. De volgende eigenschappen zijn van toepassing op hoogglans uitvoeringen van Elesgo:

  • Eenvoudig kliksysteem en daardoor zeer gebruiksvriendelijk, want er hoeft geen lijm meer aan te pas te komen.
  • Loopcomfort.
  • Geluiddempende werking.
  • Krasvast (weinig last van zichtbare krasjes).
  • Duurzaam / milieuvriendelijk.


Door het kliksysteem van dit type is het mogelijk om de vloerdelen tot wel drie keer te herleggen, en bovendien kan het direct belast worden. Elesgo kan online besteld worden bij verschillende websites, waaronder bij de website van de vloerwereld.nl. Daar vind je ook informatie over andere soorten vloerbedekkingen zoals PVC, gietvloeren, tegelvloeren en vinyl. Je kunt een vloer kopen en zelf leggen of laten leggen door de legservice.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *