Hoe kies je een dekbedovertrek: de definitieve gids!

Categorieën Blog

Als we weten dat we ongeveer een derde van ons leven hebben geslapen, begrijpen we beter waarom het kiezen van het juiste dekbedovertrek echt essentieel is.

Zoek de juiste maat, kies het juiste materiaal of zelfs de juiste kleur. Soms duurt het lang voordat je het juiste dekbedovertrek hebt gevonden. In dit artikel hebben we enkele tips voorbereid om jouw keuze te vergemakkelijken. Kijk eens aan!

Het kiezen van de juiste meting
Er zijn drie standaard maten op de markt: 200×200 cm, 240×220 cm en 246×240 cm. Om het perfecte dekbedovertrek te kiezen, moet je rekening houden met de grootte van jouw bed, maar ook met jouw nachtelijke gewoontes (als je het dekbed wilt oprollen, kies dan voor een grotere maat). In ieder geval moet jouw cape even groot zijn als jouw dekbed, dus zorg ervoor dat je eerst de afmetingen meet.

Het kiezen van het juiste materiaal
Net zoals een goed recept afhankelijk is van goede ingrediënten, worden hoogwaardige dekbedovertrekken gemaakt van een hoogwaardige grondstof. Vergeet hiervoor synthetische materialen zoals polyester, die zeker veel betaalbaarder zijn, maar veel minder comfortabel en minder duurzaam in de loop van de tijd.

In plaats daarvan wordt je op een natuurlijk materiaal en daarvoor gaat niets boven katoen voor een dekbedovertrek dat ademt, gemakkelijk te onderhouden is en perfect is voor de zomer en de winter.

Percale of satijn?
Katoen percale en satijn zijn gemaakt van hetzelfde katoen, maar dan anders geweven, waardoor ze zeer verschillende kenmerken hebben. De percale katoenen dekbedovertrekken hebben een matte uitstraling en een lichte, frisse en ademende werking die vooral aan te bevelen is voor degenen die de neiging hebben om zich ’s nachts op te warmen, terwijl het satijnen katoen een iets helderder uiterlijk en een zeer zachte uitstraling heeft, waardoor het een favoriete bondgenoot voor de gevoelige huid is.

Het kiezen van de juiste kleur
De kleur van jouw cover speelt een grotere rol in de kwaliteit van jouw slaap dan je zich kunt voorstellen! Als je eenvoudiger of gestandaardiseerd bent, zullen de feng shui-professionals je zeggen: warme kleuren (vooral rood en geel) zijn niet welkom op een plaats waar je slaapt. Ze verhogen jouw bloeddruk, hartslag en lichaamstemperatuur.

Kies voor blauw (de meest kalmerende kleur), wit (de meest serene), paars (de meest spirituele en meditatieve), grijs of beige.

Denk aan het onderhoud van jouw dekbedovertrek!
Bij de aankoop van een dekbedovertrek moet je zich ook vragen stellen over het onderhoud. Inderdaad, dekbedovertrekken vereisen frequent wassen om de 7 tot 10 dagen om bacteriën en mogelijke stofmijten te elimineren, vandaar het belang om te kiezen voor een superieure kwaliteit.

Door te vertrouwen op percale katoen zal de stof niet alleen bestand zijn tegen de hoogste was temperaturen, maar ook zachter worden in de loop van de tijd en het geprefereerde beddengoed worden van ’s werelds grootste hotels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *