Multifunctionele meubels om ruimte te besparen

Categorieën Blog

Soms heb je gewoon niet genoeg ruimte om veel meubels weg te kunnen zetten. Dan wil je je kamer zo praktisch mogelijk inrichten en moet je creatief omgaan met ruimte. Vaak gaat het dan om opslagruimte, want dat is toch hetgeen waar je normaal veel plek aan kwijt bent. Gelukkig bestaan er meubels die wat extra opslagruimte voor je kunnen creëren.

Bed met lades

Het is een klassieker die je in vele studentenkamers terug ziet komen: het bed met een hoop lades eronder. De ruimte onder je bed is eigenlijk bijna altijd onbenut, dus waarom zou je inderdaad niet voor een bed met lades gaan? Deze lades zijn handig voor van alles en nog wat en hoe hoger je bed is, hoe meer ruimte je hebt voor een aantal lades of kastjes. Ook kun je gaan voor een hoogslaper, waar je dan een bureau of kleine kledingkast onder kunt zetten. 

Poef met open ruimte

Nog zo’n handig meubel die voor wat extra opslagruimte zorgt is een openklapbare poef. Zo kun je ook in de poef een hoop spullen kwijt, zoals bijvoorbeeld magazines of kinderspeelgoed. Een poef kan echter veel meer functies hebben dan alleen opslagruimte. Kies je voor een stevige poef, dan kan deze ook als koffietafel dienen. Als je veel gasten hebt is de poef een extra zitplek en als je geen gasten hebt is de poef een fijn voetenbankje. Maak je poef extra functioneel door er wieltjes onder te plaatsen. Zo kun je voor een klein prijsje een paar wieltjes bij WielenOutlet halen. Bevestig deze onder je poef en je kunt hem gemakkelijk overal heen rollen, klaar om iedere functie te vervullen die jij hem geeft!

De tafel die veel groter wordt en de kast met inklapbaar bureau

Stel: je geeft graag etentjes, maar het is niet handig om de hele dag door een enorme tafel in de keuken of woonkamer te hebben staan. Speciaal voor jou zijn er dan tafels die uit te breiden zijn met bijvoorbeeld een of twee uitklapbare stukken, of die je kunt uitschuiven en er een extra middenstuk in kunt zetten. 

Ook voor bureau’s zijn er oplossingen. Zo bestaan er kasten waarbij je de bureautafel uit kunt klappen of schuiven. Op die manier kun je hem weer mooi wegstoppen als je niet hoeft te werken en neemt je bureau geen extra ruimte in beslag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *