Bespaartips voor je verbouwing

Categorieën Blog

Je wilt graag gaan verbouwen. Een nieuwe keuken misschien? Of word de badkamer eindelijk aangepakt? Allemaal super leuke ideeën natuurlijk, maar het kost bakken met geld! Daarom delen wij graag wat tips die je geld kunnen besparen bij een verbouwing.

Oriënteer jezelf van te voren in de kosten

Eerst zelf eens kijken wat het allemaal zou gaan kosten is een super goed idee. Zo zorg je ervoor dat je niet voor verrassingen komt te staan. Bij het inventariseren van de kosten moet je denken aan materialen, eventuele kosten voor het vervangen van andere dingen en werkuren voor de bouwvakkers die je laat komen. Ook moet je denken aan het aanschaffen van een steiger en gereedschap. Zeker als je regelmatig klussen gaat doen is het verstandig om een rolsteiger van rolsteiger.net aan te schaffen. Zo heb je veiligheid en gemak in één omdat het super lichte maar toch stevige steigers zijn die voor elke klus te gebruiken zijn! 

Start met een goede planning

Een goede voorbereiding is bij een verbouwing erg belangrijk. Zo weet je precies wat er moet gebeuren en kom je niet op onvoorziene kosten. Daarom is het belangrijk om een goede planning te maken voordat je begint met verbouwen. Punten bij het maken van zo’n planning waar je aan moet denken zijn: 

  • omschrijven van de werkzaamheden
  • te gebruiken materialen
  • tijd per project
  • totale tijd kwijt aan alle projecten
  • budget per project
  • budget kwijt aan alles

Door je planning in een duidelijk schema te zetten maak je het zowel voor jezelf als voor degene met wie je het gaat doen enorm makkelijk omdat je allemaal weet waar je aan toe bent. Zo voorkom je ook misverstanden en hou je de sfeer goed! 

Overleg het met specialisten en de gemeente

Het zou natuurlijk hartstikke vervelend zijn als jij met iets bezig bent, en je vervolgens overlegt je met een specialist en die vertelt dat het helemaal niet kan. Daar gaat je hele project! Overleg het daarom van te voren met mensen die er echt verstand van hebben. Het is ook verstandig bij projecten buitenshuis om eerst te overleggen met de gemeente. Misschien heb je namelijk wel een vergunning nodig. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *