Schakelaars kopen: dit is waar je op moet letten

Categorieën Blog

Het aanschaffen van schakelaars voor je nieuwbouwproject, voor je renovatie of voor een kleiner klusje is lastiger dan je denkt. De keuze die je hebt is groot en je kunt al voor veel meer extra opties kiezen dan alleen aan en uit. Daarnaast zal de stijl van je schakelmateriaal ook invloed hebben op de keuzes die je maakt en is het de bedoeling dat dit aansluit bij je interieur en ook bij het materiaal dat al in je woning aanwezig is. Je elektricien kan je helpen bij het maken van de juiste keuzes. Tot dan toe helpt de onderstaande informatie je al vast een heel eind op weg.

De bediening van de schakelaars

Als het goed is heb je met je elektricien een plan gemaakt over de locatie van het schakelmateriaal en de hoeveelheid. Je moet je dan afvragen wat je wilt dat deze bedienen. Lichtpunten zijn voor de hand liggend, maar wil je ze aansluiten op één lamp of meerdere? Of misschien wil je één lamp juist op meerdere plekken kunnen bedienen? Is een dimmer misschien een betere optie dan een schakelaar? Voor het bedienen van zonwering heb je weer andere opties. Twijfel je, vraag dan je elektricien om hulp zodat je schakelaars aanschaft die passen bij wat je ermee wilt bedienen.

De stijl van je schakelmateriaal

Vervolgens is het belangrijk dat je schakelmateriaal neemt in de stijl die past bij je inrichting. Dit heeft een grote invloed op het uiteindelijke uiterlijk van je woning. Je kunt je voorstellen dat schakelmateriaal in een klassieke stijl niet past in een woning met een minimalistisch interieur. Wil je slechts enkele schakelaars extra laten plaatsen, dan is het belangrijk dat dat past bij de stijl van het schakelmateriaal dat je al hebt. Zo creëer je eenheid binnen en voorkom je dat het schakelmateriaal die eenheid op het spel zet.

Ga voor stijlvol kwalitatief schakelmateriaal van Gira!

Extra opties

Een laatste punt om over na te denken als je schakelaars aan gaat schaffen zijn de extra opties. Zo kun je overwegen om op een paar plekken een schakelaar met een lichtje te laten plaatsen, zodat je deze niet hoeft te zoeken in het donker. Dimmers zijn bijzonder praktisch, want daarmee maak je het mogelijk om van basisverlichting sfeerverlichting te maken. Je kunt de sfeer in de kamer direct beïnvloeden door de sterkte van het licht zelf in te stellen. Er zijn speciale schakelaars voor buiten en voor gebruik in vochtige ruimtes. Je kunt ook overwegen om een schakelaar te nemen met een tijdsklok, bijvoorbeeld voor het bedienen van verlichting of zonwering.

De juiste keuze is belangrijk

Wat je ook besluit te doen, het is belangrijk dat je het juiste schakelaars aanschaft voor jouw interieur en behoeften. En dit is het moment om daar goed over na te denken en dit in je voordeel te laten werken. Ga daarom in overleg met je elektricien en kies de schakelaars uit die jouw interieur verrijken en die jou het leven gemakkelijker maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *