Tapijt of PVC, wat is de beste kantoorvloer?

Categorie├źn Blog

Wanneer u op zoek bent naar een geschikte kantoorvloer kan het zijn dat u zich ietwat overweldigd voelt door de keuzemogelijkheden. Welk materiaal goed bij uw situatie past is afhankelijk van allerlei factoren. Wanneer er veel bedrijvigheid is moet de vloer tegen een stootje kunnen en wanneer u vaak klanten ontvangt is het belangrijk dat de vloer een mooie, nette uitstraling heeft. We willen u graag helpen om een goede keuze te maken. De beste opties zijn tapijt en PVC, maar welke van de twee is nu de beste keuze voor uw pand? Hieronder vindt u kort de voor en nadelen van deze twee vloeren.

Tapijt

Dit is misschien wel de meest gekozen optie voor kantoorvloeren. Het wordt in principe in twee varianten geleverd. In vierkante stukken die tegen elkaar aan worden gelegd, of op een rol waarmee het tapijt in lange en brede stroken op de ondervloer wordt gelegd. Tapijt heeft als voordeel dat het geluiddempend, comfortabel en isolerend is. Daar komt nog bij dat een tapijt stroever is dan gladde vloeren waardoor men minder snel zal uitglijden. Helaas blijven gemorste vloeistoffen zoals koffie vaak lang in het tapijt zitten en zal het lastig zijn om deze even snel te verwijderen.

PVC

Deze vloeren dragen qua uiterlijk erg veel mogelijkheden met zich mee. Zo zijn er PVC vloeren die bijna niet te onderscheiden zijn van echt hout of beton. Ze hebben een extreem lange levensduur en zijn zeer gemakkelijk te reinigen. Extra handig is dat PVC vloeren vochtbestendig zijn. Prominente nadelen zijn er bij PVC vloeren eigenlijk niet, anders dan dat sommige schoenzolen een luid piepend geluid kunnen maken op de vloer.

Smaak bepaalt

Vanwege de technologische ontwikkelingen worden zowel moderne tapijtvloeren als moderne PVC vloeren van verschillende mooie eigenschappen voorzien. Welke keuze u uiteindelijk maakt kunt u daarom vooral af laten hangen van wat u mooi vindt. Succes met uitzoeken!