Verkopen voordat u gaat verhuizen

Categorieën Blog

Het is zover. De verhuizing is een feit. Maar dan moet u eerst uw huidige woning op de markt zien te krijgen. Gaat u dit zelf doen of gaat u opzoek naar een geschikte verkoopmakelaar? En waar moet een makelaar volgens u aan voldoen? Dit zijn slechts een aantal vragen die komen kijken bij het verkopen van uw woning. Zoek op ‘huis verkopen Rosmalen’ om reviews af te gaan die uw verder kunnen helpen bij de verkoop.

Wilt u uw huis verkopen in Rosmalen?

Het is ook niet niets om uw woning te verkopen. Zoekend naar een betrouwbare makelaar die bekend is met het verkopen van woningen in de regio Rosmalen kent twee soorten verkoopmakelaars. De traditionele makelaar regelt vrijwel alles voor u, van het adverteren tot professionele foto’s en het online plaatsen van uw woning. Of gaat u voor de internetmakelaar? Hierbij regelt u in principe alles zelf. U maakt zelf de foto’s, regelt de bezichtigingen en zorgt voor het adverteren van uw woning. Hier zijn diverse websites voor tegenwoordig. Denk bijvoorbeeld aan Funda of Marktplaats.

Hoe vindt u de juiste makelaar in Rosmalen?

Laat de juiste makelaar het verschil maken in de verkoop. Maar blijf vooral kritisch en blijf bij uw wensen. Zorg er wel voor dat u een makelaar vindt die ervaren is en vooral betrokken. Als u een lijstje heeft gemaakt met makelaars kunt u vrijblijvend kennismakingsgesprekken aanvragen. Leer ze goed kennen en ga uitgebreid in gesprek over de verkoop van uw woning. Verbreed uw opties door ook te zoeken naar makelaars buiten Rosmalen. Want u wilt uiteraard uw woning in Rosmalen verkopen maar dit hoeft niet te betekenen dat het een makelaar in Rosmalen hoeft te zijn die uw woning gaat verkopen.

Handige tips om uw huis te verkopen

De eerste indruk en een accurate vraagprijs zijn de twee belangrijkste aspecten. Een te hoge vraagprijs kan er voor zorgen dat uw woning een langere tijd te koop zal blijven staan. Ga dus samen met de verkoopmakelaar in gesprek over een aantrekkelijke vraagprijs. En zorg voor professionele foto’s van de woning voor de juiste eerste indruk. Dit is het visitekaartje van uw woning en wordt het eerst gezien door de potentiële kopers. Zorg er dus voor dat het aantrekkelijk wordt presenteert en de kans vergroot wordt op het verkopen van uw woning.

Weet u nog niet waar u moet beginnen?

Voor u is het wellicht de eerste keer. Twijfel dan niet om hulp in te schakelen. Vraag buurtgenoten om hun ervaringen en ga met genoeg makelaars in gesprek voordat u een definitieve keuze maakt. U kunt ook altijd nog een afspraak maken met een woningadviseur. Die kijken dan samen met u naar een geschikte makelaar die perfect aansluit op uw criteria.