De voordelen van elektrische rolluiken in een nieuwbouwwoning

Categorieën Blog

Als je denkt aan rolluiken zal je wel denken dat het een luik is die de zon tegen houdt. Dit is zeker niet fout maar een rolluik doet meer dan alleen de zon tegen houden. Het is wel zo dat elektrische rolluiken redelijk wat kosten. We gaan in dit artikel uitleggen wat de voordelen van elektrische rolluiken zijn, en of het misschien wat is voor jou. Twijfel je alsnog aan het eind van dit artikel over of je het gaat kopen? Dan kan je altijd een rolluiken offerte aanvragen. Je kan dan al inzien wat het ongeveer gaat kosten om elektrische rolluiken aan je huis te hebben. Maar eerst vertellen wij de voordelen van elektrische rolluiken.

1. Privacy en gemak

Misschien wel 1 van de fijnste dingen aan rolluiken, je hebt geen pottenkijkers meer. Wanneer je vaak wordt bekeken kan dit een onveilig gevoel hebben, je hebt geen rust meer en je kan mentaal niet goed worden. Daar zijn elektrische rolluiken voor! Lees hieronder wanneer je het kan gebruiken.

  • Wanneer je in een wijk, stad of drukke straat woont dan zijn er veel mensen die voorbijlopen. Dat is best logisch want dit doet iedereen nou gewoon. Maar dit wilt niet zeggen dat het niet irritant is, het is namelijk erg vervelend als er mensen naar binnen kijken. In zo’n situatie dan zijn zulke rolluiken ideaal. Je kan rustig in je huis lopen zonder dat iemand dit gaat zien. Wanneer je in een appartement woont of hoger woont, en er geen mensen van de straat naar binnen kunnen kijken, kan het alsnog zijn dat er een kantoorpand naast je huis staat. Ook dan zijn rolluiken kopen geen verkeerd idee!
  • Word jij vaak wakker in de nacht van geluid? Dan brengen de rolluiken nog een voordeel voor jou mee! De rolluiken zijn gemaakt van geluidswerend aluminium en zorgt ervoor dat je een goede nacht rust kan maken zonder gestoord te worden. Het is ook erg handig als je in de nacht moet werken. Je kan als je de rolluiken dicht doet alsnog in het donker slapen en is het eigenlijk geen probleem om overdags te slapen.

2. Beveiliging

Wil je je huis beter beveiligen? Dan komt het rolluik ook goed van pas. Dit zorgt ervoor dat de inbrekers je huis liever voorbijlopen. Lees hieronder waarom dat zo is.

  • Bij de meeste inbraken gooien of tikken ze een ruit door een gaan naar binnen. Maar als jij een rolluik hebt dan gaat dit bijna niet. Omdat de meeste van aluminium gemaakt zijn, is het lastig om dit open te breken.
  • Je kan er ook een bewegingssensor erop laten installeren. Dan gaat het rolluik af wanneer er iemand probeert in te breken. Ook wordt de politie gelijk ingeschakeld en is de kans groot dat de inbrekers worden gepakt.

3. Duurzaam

Je huis wordt ook nog eens duurzamer. Dit komt doordat als het bijvoorbeeld zomer is dat het rolluik de warmte buiten houdt en het koel blijft in huis. In de winter is het weer andersom, de warmte wordt binnen gehouden en de kou blijft buiten! Dit bespaart je kosten voor het verbruik van verwarming en airco.