Wasmachine kopen Vs. wasmachine huren

Categorieën Blog

Een nieuw huis betekent veel nieuwe spullen. Dat is hartstikke leuk, maar betekent wel dat er keuzes gemaakt worden. Een van die keuzes leggen we in dit artikel voor je uit zodat je aan het eind van dit artikel een goed beeld hebt van beide opties. Ga je namelijk een wasmachine kopen, of er een huren?

Wasmachine kopen

Het kopen van een wasmachine kan op veel manieren. Koop je een nieuwe wasmachine? Dat is wel duur maar zorgt ervoor dat je jaren garantie hebt en weet dat je een goede machine aanschaft. Een andere optie is om een tweedehands wasmachine te kopen via Marktplaats. Daar vind je een enorm aanbod aan wasmachines en kun je er een uitzoeken die binnen je budget past. In dat geval moet je hem vaak wel zelf ophalen en heb je geen garantie dat hij het nog (lang) doet.  Hieronder zijn een aantal punten waarop je moet letten bij de aanschaf van een wasmachine.

  • Wat is het energielabel? Een wasmachine kan erg goedkoop zijn maar als het energielabel A of eronder is, kost het je maandelijks aardig wat qua stroom. Let er dus op dat je een wasmachine met energielabel A+ of hoger koopt.
  • Zit er garantie op? Als er geen garantie op een wasmachine zit moet je nooit te veel betalen. Als het namelijk gebeurt dat hij stuk gaat binnen een maand, wil je niet dat je er honderden euro’s aan hebt besteed.
  • Van welk merk is de wasmachine? Bekijk online even wat de recensies per merk zijn en of deze erom bekend staat, lang mee te gaan. Bosch wasmachines gaan bijvoorbeeld erg lang mee.

Wasmachine huren

Tegenwoordig hoef je geen wasmachine meer te kopen, je kunt er ook een huren. Er zijn verschillende aanbieders die voor een klein bedrag per maand een wasmachine verhuren. Deze komen ze naar je huis brengen. Een ander voordeel is dat je wasmachine direct en kosteloos wordt vervangen als hij kapotgaat. Je hebt dus een soort eindeloze garantie. Deze optie is vooral voordeling in bijvoorbeeld studentenhuizen waar meerdere mensen gebruik maken van een wasmachine, zonder dat een iemand verantwoordelijk is voor de schade.

Wasmachine verhuizen

Heb je een leuke wasmachine gevonden en ga je er toch een kopen, of ga je verhuizen en neem je de oude gewoon mee? Dan moet deze nog naar je woning gebracht worden. Een wasmachine verhuizen is een klus die veilig moet gebeuren omdat het een zwaar artikel is. Om geen risico te lopen, kun je ervoor kiezen verhuizers in te huren. Dit hoeft niet hoog in de kosten te lopen aangezien het een kleine klus is waar je bijvoorbeeld ook studentverhuizers voor in kunt huren. Zij zijn net zo vaardig als professionele verhuizers in het verplaatsen van een wasmachine.

Wasmachine aansluiten

Misschien heb je het nog nooit eerder gedaan, maar de laatste stap is het aansluiten van de wasmachine. Dit lijkt vaak moeilijker dan het is. In je woning is een wateraansluiting en een water afvoer. De buis voor het afvoeren van water hang je in de daarvoor bestemde afvoerslang en de andere slang sluit je op het kraantje aan. Dan hoef je de stekker alleen nog in het stopcontact te doen en dan ben je klaar!