Jacuzzi kopen: hier moet je aan denken

Categorieën Blog

Wil jij een jacuzzi kopen? Dan zul je genieten van veel voordelen. Een jacuzzi kan je namelijk helpen om te ontstressen, rust te vinden, een betere nachtrust te ondervinden en minder last te hebben van spierpijn. Daarom kan een jacuzzi kopen een heel goed idee zijn. Maar omdat het een flinke aanschaf is, wil je natuurlijk wel dat je de juiste keuze maakt. Je wil natuurlijk niet dat je achteraf spijt krijgt van de grootte van de jacuzzi of de kwaliteit. In deze blog vertellen we je een aantal dingen waar je op moet letten als je een jacuzzi gaat kopen.

Grootte van de jacuzzi

Een van de dingen waar je over na moet denken is de grootte van de jacuzzi. Wil je graag met zijn tweeën gebruikmaken van de jacuzzi? Of denk je een jacuzzi voor 4 of 6 personen nodig te hebben? De prijs voor de aanschaf en de energiekosten zal dan wel een stukje hoger uitvallen, maar als je er intensief gebruik van maakt is dat het zeker waard. Natuurlijk is het wel zonde als je het grootste gedeelte van de tijd maar in je eentje in een jacuzzi voor 6 personen zit. Probeer daarom goed na te denken met hoeveel personen je gebruik gaat maken van de jacuzzi.

Zit- of ligposities

Ook het aantal zit- en ligposities is belangrijk bij de aanschaf van een jacuzzi. Het zou natuurlijk zonde zijn als je kiest voor een jacuzzi met alleen maar zitposities en je vindt het achteraf eigenlijk fijner om te liggen. Ook bestaan er jacuzzi’s waarbij beiden mogelijk zijn. Laat je eens adviseren door een specialist.

De kwaliteit

Verder is de kwaliteit een heel belangrijk punt als het gaat om jacuzzi’s. Er zijn namelijk veel jacuzzi’s op de markt van slechte kwaliteit. Deze lijken heel aantrekkelijk door de lagere prijs, maar uiteindelijk zul je alleen maar problemen hebben van een dergelijke aanschaf. De jacuzzi is dan namelijk vaak voorzien van een slechte isolatie, waardoor er sprake is van een hoog energieverbruik. En dat kan behoorlijk veel kosten met zich meebrengen. Ook gaan onderdelen eerder kapot, moeten eerder vervangen worden of er ontstaan lekkages. De garantietermijn is kort en onderdelen zijn vaak niet meer leverbaar. Koop daarom nooit een jacuzzi bij een niet-erkende leverancier, maar ga voor een betrouwbare leverancier met een goede klantenservice.

Overige aandachtspunten

Let daarnaast goed op de isolatie en het daarbij behorende stroomverbruik. Je wil namelijk achteraf niet voor vervelende verrassingen komen te staan als de energierekening op de mat valt. En wil je extra opties of functionaliteiten toevoegen aan je jacuzzi? Controleer dan goed of dit mogelijk is. Je kunt dan kiezen voor LED-verlichting, Bluetooth, Wifi, speakers voor muziek of fonteinen en watervallen. Je kunt het zo gek maken als je zelf wil! Vergeet ook de voorbereidingen voor de plaatsing van de jacuzzi niet. Is er een kraan nodig? Past de jacuzzi door de deur of poort? En is de grond geschikt voor een jacuzzi? Zoek dit van tevoren allemaal goed uit, zodat je goed voorbereid bent.