Overkapping op maat laten maken

Categorieën Blog

Altijd de auto droog of een droog terras in de tuin met een op maat gemaakte overkapping

De tuin is een belangrijk gedeelte van dat bij het huis hoort en waar we graag tijd in spenderen. Er zijn tal van dingen die je met je tuin kan doen en je kan deze inrichten in diverse thema’s en stijlen. Helaas is het in Nederland niet altijd even mooi weer, dus is het soms handig om een overkapping te plaatsen, zodat je toch nog buiten kan zijn zonder last te hebben van het weer. Ook voor de oprit aan de voorkant van het huis om de auto en de fiets droog te houden wanneer deze geparkeerd staat, is een overkapping vaak zeer gewenst.

Tip: Overkapping op maat laten maken? | Volledig naar Wens – De Tuin

Er zijn diverse bedrijven in vrijwel wel elk gebied in Nederland te vinden die zich specialiseren op dit gebied. In de meeste gevallen is het mogelijk om geheel gratis en vrijblijvend een offerte aan te vragen.

Type hout en materiaalkeuze is bepalend voor levensduur en toekomstig onderhoud

Wanneer je kiest voor een overkapping zijn er diverse keuzes die je moet maken voordat deze gebouwd kan worden. Je kan hierbij bijvoorbeeld denken aan de kleur van het hout, maar ook het soort hout dat gebruikt is en bepalend is voor de levensduur en de onderhoud intensiteit voor de overkapping.

Wanneer je goedkoper hout gebruikt zal dit vaker geschuurd en behandeld moeten worden en is deze ook sneller vatbaarder voor houtrot en invloeden van het weer. Naast het type hout, is ook het soort dakbedekking van de overkapping van belang. Will je een gesloten dak met transparante platen of een geheel gesloten dat dat geen licht doorlaat.

Uitgelicht: Dak Overkapping | Wat voor een dak op een overkapping? – Detuin.info

Het soort dak op de overkapping is iets waar je goed over na moet denken

Het type dat dat op de overkapping gebruikt wordt is belangrijk om goed over na te denken. Soms is het mooi om een transparant dak te gebruiken, omdat dit veel licht doorlaat, maar wanneer de overkapping bijvoorbeeld dichtbij of onder een boom geplaatst wordt dan kan deze snel vuil worden en zich vullen met afvallende takken en bladeren.

Ook kan een transparant dak soms voor een broeikas effect zorgen wanneer de zon er op staat en het hierdoor zeer warm worden. Voor een overkapping voor bijvoorbeeld een auto op de oprit wordt dan ook vaker gekozen voor een gesloten dak.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *